Gulas in varianta olteneasca cu gnocchi din cartofi

de epurasha2bb in Vita, 9 Mar 2010 | 8089 vizualizari

 

Aceasta mancare este un amestec de influenta maghiara (gulyasul) cu italiana (gnocchi din cartofi) si cu olteneasca (eu )

 

INGREDIENTE

  • -1 ceapa mare;
  • -1 morcov si jumate;
  • -cam 400 g carne de vita;
  • -patrunjel verde;
  • -cativa graunti de usturoi;
  • -cateva linguri pasta de tomate;
  • -2 cartofi mari;
  • -faina;
  • -sare mare;
  • -piper;
  • -1 ardei iute rosu;
  • -1 ardei gras;
  • -1 ou;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas in varianta olteneasca cu gnocchi din cartofi:

Se caleste ceapa tocata patratele in putin ulei apoi se adauga si bucatile de carne taiate mai mare si ardeiul gras taiat patratele si usturoiul.Se mai amesteca din cand in cand, apoi adaugam si cateva linguri de pasta de tomate si mai adaugam putina apa calduta sau daca aveti ramasa niste supa de legume calduta.Apoi separat fierbem cartofii cubulete si morcovii taiati rondelute.Morcovii se vor adauga in cratita cu carnea si ceapa.

Cartofii fierti bine se scurg de apa si se paseaza ca pentru piure, apoi se amesteca cu faina si un ou si sare mare.Se amesteca bine si se framanta un aluat foarte pufos.Se face un sul lung si subtire si se taie bucatele care apoi se rotunjesc in causul palmelor si se inteapa cu o furculita sau cu o forma ondulata pentru un aspect mai frumos.Se dau drumul intr-o cratita cu apa cu sare clocotita .Se fierb pana se umfla cu focul dat mai mic si cu capac, la fel ca galustele de gris.Apoi le lasam la cald.

Revenim la cratita noastra unde carnea trebuie s afie moale si zeama sa acopere mereu carnea.Daca scade sau se ingrosa mai adugam apa sau supa limpede.Cand e gata adaugam si rondelute mici de ardei iute, patrun jelul si mararul verde tocat si amestecam putin pe foc,apoi stingem si adaugam si galustele sau daca vreti le puteti servi separat in farfurie sau bol.

TIPS-URI

1

daca aveti curte este ideal sa pregatiti gulasul afara in ceaunul pe foc de lemne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas in varianta olteneasca cu gnocchi din cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

epurasha2bb 1

10.03.2010, 19:19

eeehe, pe unde mi-ai umblat! ia sa faci tu o reteta venetiana daca-i pe asa! sa vedem si noi astia ''neumblati''

ArianaBala 1

27.01.2012, 13:44

Am facut si eu un gulas, cu galuste de cartofi! A iesit f f f bun! Merci pt inspiratie

epurasha2bb 1

13.02.2012, 21:09

ma bucur ! pupici tuturor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi